آی تی پـــلاس | iTplus

پایگاه اطلاع رسانی فناوری اطلاعات (BETA)

آی تی پـــلاس | iTplus

پایگاه اطلاع رسانی فناوری اطلاعات (BETA)

آشنایی با هکر های معروف



آی تی پلاس - امروزه واژه هکر به طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. در جامعه هک، ما می‌توانیم میان هکرها ـ افراد فوق‌العاده ماهر در مرور سیستم‌های رایانه‌ای و تشخیص نقص‌های امنیتی ـ و کرکرها (cracker) ـ کسانی که از دانش هک خود برای رسیدن به اهداف مخرب استفاده می‌کنند ـ تفاوت آشکاری قائل شد. این تفاوت همان چیزی است که گاهی با کلاه سفید و کلاه سیاه از آن یاد می‌شود.برای مثال، هکرهای کلاه سفید، کسانی هستند که توسط شرکت‌ها برای شکستن شبکه‌های رایانه‌شان و کشف نقاط آسیب‌پذیر استخدام می‌شوند؛ اما هکرهای کلاه سیاه، از خارج یک سیستم به شکستن آن سیستم به منظور ایجاد آسیب یا برای کسب منافع مالی اقدام می‌کنند.

اگر چه تعاریف مختلفی وجود دارد، اما اکنون واژه هکر به طور گسترده برای اشخاصی که شبکه‌های رایانه‌ای را می‌شکنند به کار می‌رود و اغلب دارای بار منفی است. برخی در حرفه خود قانون‌شکنی می‌کنند، اما بسیاری از آنها نیز نقش مولد (و حقوقی) در صنعت رایانه دارند. در این نوشتار چند هکر مشهور را می‌شناسیم.


کوین میتنیک



کوین میتنیک متولد ۱۶ آگوست۱۹۶۳، یک مشاور امنیتی رایانه‌ای و نویسنده است. وی اواخر قرن بیستم یک هکر رایانه‌ای بود که در زمان دستگیری‌اش توسط وزارت دادگستری آمریکا به عنوان یاغی‌ترین مجرم رایانه‌ای تاریخ آمریکا معروف شد. از اواخر دهه ۱۹۹۰، میتنیک به جرم استفاده غیرقانونی و سرقت اطلاعات و نقض حریم شخصی شبکه‌های رایانه‌ای تحت تعقیب بود. میتنیک سال۲۰۰۲ در کتابش با عنوان «هنر فریفتن» اظهار کرد دستیابی وی به کلمات عبور به وسیله مهندسی اجتماعی بوده‌است. نکته قابل توجه آن که میتنیک از نرم‌افزارهای هک و دستگاه دیجیتال دیگری برای کسب اطلاعات استفاده نکرده بود.

درحال حاضر میتنیک یک شرکت مشاوره امنیت رایانه‌ای دارد.


کوین پولسن



کوین پولسن، یکی از قهارترین هکرهای جهان است. او برای سازمان بین‌المللی SRI کار می‌کرد و روش‌های هک‌کردن و حتی شکستن قفل امنیتی را آموخت. زمانی که FBI پولسن را تحت تعقیب قرار داد، خودش را مخفی کرد و فراری شد. پولسن یک بار به برنامه تلویزیونی «معماهای حل نشدنی» دعوت شد و خطوط تلفنی برنامه را به شکل مرموزی مختل کرد. سرانجام پولسن در فوریه 1995 به دام افتاد.

مهم‌ترین عملیات هک پولسن، تحت کنترل درآوردن تمام خطوط تلفن ایستگاه رادیویی KIIS-FM در لس‌آنجلس بود. در این عملیات او وعده داده بود که صد و بیستمین تماس‌گیرنده در این برنامه خواهد بود و بالاخره هم موفق شد و جایزه Porsche 944 S2 را از آن خود کرد. او در ژوئن 1994 به سرقت هفت اکانت ایمیل، کلاهبرداری رایانه‌ای و پولشویی متهم و همچنین به 51 ماه زندان و پرداخت جریمه 56 هزار دلاری محکوم شد.

این حکم، یکی از سنگین‌ترین حکم‌هایی است که تا به امروز برای هکرها صادر شده است. با وجود این، پولسن بیکار ننشست و بعد از آن هم چند رایانه FBI را هک و اطلاعات محرمانه‌ تجاری آنها را سرقت کرد.


آدریان لمو



آدریان لمو با نام مستعار «هکر بی‌خانمان» معروف است. به عنوان یک هکر، به شبکه‌های شرکت‌های بزرگ مانند یاهو، مایکروسافت، گوگل و MCI WorldCom نفوذ کرده؛ اما او اغلب با شرکت‌ها تماس گرفته و به آنها در مورد حفره‌های امنیتی هشدار داده است. در بعضی موارد، او برای برطرف‌کردن این حفره‌ها به شرکت‌ها کمک کرده است بدون این‌که دستمزدی بخواهد.

در سال 2003، وی هنگامی‌که نیویورک‌تایمز را هک کرد به دردسر افتاد. او گنجینه اطلاعاتی در آنجا پیدا کرد که شامل اطلاعات شخصی هزاران نفر که در آن روزنامه مطلب نوشته بودند، از افراد مشهور تا روسای‌جمهور سابق، بود.

در سال‌های اخیر، نام او همراه با بردلی منینگ ـ سرباز آمریکایی که سال ۲۰۱۰ به اتهام در اختیار قرار دادن اطلاعات طبقه‌بندی شده به سایت ویکی‌لیکس در عراق بازداشت شد ـ در اخبار مطرح شده است. نقش لمو در این موضوع که در آن به عنوان یک روزنامه‌نگار معرفی شده، هنوز مورد اختلاف است.


گری مک کینون



گری مک کینون(Gary McKinnon)، هکری است که بزرگ‌ترین حمله هک ثبت شده در تاریخ اینترنت را انجام داده و نام خود را به عنوان بزرگ‌ترین تبهکار اینترنت جاودانه کرده است. دولت آمریکا می‌گوید: مک‌کینون از فوریه 2001 تا مارس 2002 ده‌ها مرکز رایانه‌ای ارتش، نیروی دریایی، نیروی هوایی و وزارت دفاع آمریکا و همچنین 16 رایانه ناسا را هک کرده است. هنگامی که خبرنگاران درباره این کار از او پرسیدند، او پاسخ داد من مرتکب گناهی نشده‌ام و هیچ جایی را هک نکرده‌ام، تنها برای کنجکاوی این کار را انجام دادم. ورود من به سیستم امنیتی ارتش آمریکا یعنی این که در سیستم‌های امنیتی این کشور ضعف وجود دارد. اگر گری مک کینون در این موضوع متهم شناخته شود احتمالا مجبور به تحمل 70 سال زندان خواهد بود.


آلبرت گونزالس



سال 2009، آلبرت گونزالس متهم به سرقت 6/45 میلیون شماره کارت‌اعتباری و کارت سپرده از شرکت‌های TJX شده بود. گونزالس این حمله را از جولای 2005 آغاز کرد، در حالی که شرکت‌های TJX دسامبر 2006 متوجه این حمله شدند. اگر چه تقریبا70 درصد از این کارت‌ها باطل شد، ولی با این حال، این شرکت هزینه زیادی را متحمل شد؛ هزینه‌ای بیش از 170 میلیون دلار.

موضوع تعجب‌آور در مورد گونزالس این است که او تا سال 2008 به دولت آمریکا برای نفوذ به باند هکرها و خلافکاران مختلف کمک کرده است و به آنها درباره دزدان کارت‌های اعتباری اطلاعات می‌داد. اما او در نهایت به 20 سال حبس محکوم شد. البته گونزالس با مطرح‌کردن این موضوع که از سندرم آسپرگر و اعتیاد به رایانه رنج می‌برد، سعی می‌کند مدت مجازات خود را کاهش دهد.





نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد